Colocador de productes financers i inversions borsàries. (el que en anglès es diria Broker). nascut el 1967, la generació probablement més malaguanyada del s XX. 2 fills dels que sort n`he tingut.

Saturday, February 03, 2007

Buenos Aires, pasat i futur.

Ja he tornat de Buenos Aires. Heus aqui uns detalls que explicaré a familia i amics.

- Per algun motiu que s`em escapa la dieta Argentina és millor que la Mediterrànea. No ji han gordos ni gordes a Buenos Aires. No exagero; no n`he vist ni un.

- Al final si que vam sortir una mica. De fet cada nit. Hi ha ambientasso per tot arreu cada dia de la setmana. Quina pena els tristos diumenges, dilluns, dimarts i dimecres de la aburrida Barcelona.

- Els cambrers mai apunten les comandes. Ni essent deu comensals van usar cap tipus d`anotació. Recorden sempre els primers, els segons , les begudes i a sobre recorden quin ha demanat cada cosa i no han de preguntar. Els vasos rarament estan dos minuts buits sense que t`els omplin.
Un dia vam demanar que possessin l`aire acondicionat més fort. Com que no els era possible, el cambrer es va oferir a trasalladar tota la taula a una part del restaurant. Ho va fer amb rapidesa i total discreció. A Barcelona si demanes aixo et salten tota mena d`improperis.

-A les parades d`artesans regatejar és un insult. Un amic va demanar, "si compro varios me haces rebaja?", la noia li va respondre "yo no rebajo mi trabajo".

-Un amic meu es va lligar una dominicana en una discoteca. A la habitació li va demanar si podia utilitzar lavabo i va fer servir el raspall de dents del meu colega.

-El primer dia al matí vam veure com a la cantonada de davant un tio saltava damunt una turista d`edat avançada , la tirava al terra i li arrancava la bossa. Un motorista el va recollir i van desapareixer en pocs segons. Va ser com una escena del National Geographic d`un depredador sobre una presa indefensa.

- L`arquitectura de tot Buenos Aires, tant la antiga com la nova, és desacomplexada i atrevida.

- Pots recorrer molts kilometres en linea recta sense sortir de zones amb vivendes d`alt nivell.

- No hi han moros.

- Les senyores van a pendre te i pastes a pastisseries i salons d`hotels. Tots els hotels tenen pianista a la tarda.

- Buenos Aires esta ple de dones. Mai aguanten la mirada. Més val que tinguis una bona conversa, perque sino giren cua i marxen. Que mai s`us acudeixi fardar de pasta o coses materials. Si que els agraden els dòlars, com a totes. Però consideren de mal gust parlar-ne.

- Als principals clubs de golf les dones no poden entrar al bar. I al camp han de parar i deixar pasar els homes si les atrapen.

-Dels deu principals canals de televisió (com a minim els deu primers del meu hotel), cinc fan sempre futbol. Ara no hi havia campionat, però feien amistosos , partits de segona i lligues europees.

- A molts edificis encara hi han ascensoristes.

- Quan la relació peso era de 1 a 1, els carrers del centre estaven plens de rodamons rumans. Amb la devaluació van desapareixer tots.

-Abans(gràcies AJ) de la crisi del 2002 no hi havia gent vivint al carrer o remenant les escombraries. Tant l`any passat com aquest he vist families senceres dormint al carrer i remenant les escombraires recollint les restes de menjar dels restaurants.

- Passejant per Buenos Aires amb la mirada enlaire es veu una ciutat rica i avançada. Com és Barcelona Ara. Amb la mirada a nivell de carrer es veu una societat castigada i empobrida, com jo crec que serà Barcelona d`aqui uns anys.


Per a mi l`important és que és un lloc on es poden guanyar molts diners. A veure si m`en surto.

Desitjeu-me sort.

9 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Sort, doncs, Xamb.

7:10 PM

 
Blogger Unknown said...

Guanya diners, noi, però no sigius d'aquests que trepitgen a aquests pobres que dormen al ras!

11:31 PM

 
Blogger Chamb said...

Cruella,

gràcies.


Veí,

espero que invertint en el païs ajudi a millorar la situació dels pobres. Estic segur que és més eficaç la inversió que les donacions.

Vaig donar diners a nens que vivien al carrer. Però tinc la mala consciència de que els vaig perjudicar més que ajudar.

12:40 PM

 
Blogger Oriol said...

ben tornat, chamb. Curioses anotacions!!.
Com tu dius, esperem que tot et vagi bé i com jo dic, que nosaltres ho poguem llegir.

8:10 PM

 
Anonymous Anonymous said...

"Buenos Aires querido" promete mucho, esperemos que en los negocios también.
Lo que más me ha gustado es la marcha que debe de tener, lo de los camareros y restaurantes vivaces y que sea ordinario hablar de pasta... Me habían hablado de la arquitectura, una de las ciudades más bonitas del mundo... en fin, qué envidia.
Soy allen es que no me deja entrar el blog...

6:59 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Doncs que tinguis molta sort!! :)
Curiosa la radiografia que n'has fet.

1:53 PM

 
Blogger Hanna B said...

veig que has reflexionat molt a buenos aires, chamb :)
sort amb els negocis, i mes sort encara per a negociar amb els argentins (nomes de pensar en les hores que t'esperen m'esgarrifo...)

1:59 PM

 
Blogger Chamb said...

penya,

gràcies a tot per desitjar.me sort.

Hanna, Quan parlen de negocis canvien una mica els argentins.
O aixi em va semblar com a mínim.

3:41 PM

 
Blogger Candela said...

Benvingut Chamb! fa un peta? jajaj

7:32 PM

 

Post a Comment

<< Home